DE RIJSIMULATOR

“Gaan waar je wilt, niets is te ver. Een autorijbewijs betekent vrijheid. De wereld ligt aan jouw voeten!”

Je slaagt voor je rijbewijs als je, zonder hulp van je instructeur, veilig rijdt. Goed kijken en anticiperen bepalen voor 90% of je slaagt of zakt voor het examen. Om jouw rijprestaties betrouwbaar te kunnen beoordelen heeft Ploeg VEC geïnvesteerd in een hyper-moderne rijsimulator met kijkregistratie. Deze simulator registreert, beoordeelt en verbetert jouw kijkgedrag.

Deze rijsimulator wordt ook gebruikt door autocoureurs om hun prestaties te verbeteren! De virtuele instructeur leert leerlingen veilig rijden voordat ze de weg op gaan. De instructie is stapsgewijs waardoor je sneller en meer leert dan in de lesauto. Je hebt minder lessen nodig en slaagt eerder. Dit blijkt uit onderzoek waar het CBR aan mee heeft gewerkt.

De rijsimulator houdt iedere les je vorderingen bij en vergelijkt die met de prestaties van meer dan 10.000 andere leerlingen die al op de rijsimulator gereden hebben. Dit geeft je betrouwbaar inzicht in je prestaties. Je krijgt objectief inzicht of je sneller of langzamer bent dan de gemiddelde leerling. Ook registreert de simulator heel nauwkeurig hoe je kijkt en hoe veilig je rijdt. Dit kan niet in de lesauto.

Op de rijsimulator kun je in je eigen tempo uitzoeken hoe de auto werkt, hoe je moet kijken in je spiegels en hoe je voorrang moet geven. Het mag mis gaan, daar leer je meer van dan van een ingreep van je instructeur. In de lesauto moet je alles tegelijk doen, in de rijsimulator leer je sturen zonder dat je hoeft te schakelen en leer je schakelen zonder dat je hoeft te sturen. Dit gaat natuurlijk veel sneller dan wanneer je dit tegelijk moet doen. Op school krijg je de lesstof ook stap-voor-stap. Als je een lage score hebt, mag je een les zo vaak overdoen als je zelf wilt zonder extra kosten. Een bijkomend voordeel van de rijsimulator is dat je de rij-instructeur en herhalingslessen niet hoeft te betalen. De rijsimulator-lessen zijn dus beter en veel goedkoper dan rijles op de weg! De simulatorlessen zijn ontwikkeld in samenwerking met BOVAG Rijscholen en de Universiteit van Delft. Zij raden iedere leerling aan op een rijsimulator te starten om zo meer zelfvertrouwen en bewustzijn te creëren.

Grip of Slip-circuit

De afgelopen jaren hebben we ’s winters veel overlast van sneeuw gehad. Het aantal ongelukken door gladheid is fors toegenomen. Ploeg VEC vindt het belangrijk dat haar leerlingen leren rijden op nat en glad wegdek. Dit gebeurt op de rijsimulator op het ‘Grip of Slip’-circuit. Je leert wat onderstuur en overstuur zijn en hoe deze situaties kunnen worden voorkomen.

Modern en milieubewust

Ploeg VEC is een moderne rijschool die gebruik maakt van de nieuwste onderwijstechnieken. Rijsimulators zijn niet meer weg te denken in de moderne rijschoolwereld. In de luchtvaart en de scheepvaart is het gebruik van simulators verplicht. Pilotentraining gebeurt voor 70% op vliegsimulators. Het gebruik van een Rij-Simulator draagt ook bij aan het milieu. Rijden in een lesauto zorgt immers voor uitstoot van CO2. Door het inzetten van de rijsimulator als vervanging van rijlessen op de weg voorkomen we samen minimaal 78 kg CO2 uitstoot op jaarbasis. 

De voordelen van de rijsimulator op een rijtje:

 • Je kunt op je 16e beginnen!
 • Besparing: ‘rijlessen’ tegen een laag tarief.
 • Sneller je rijbewijs.
 • Je kunt direct beginnen.
 • Kijkgedrag en resultaat worden vastgesteld en geanalyseerd.
 • Rijlessen zonder stress.
 • Geen verkeersdrukte en files.
 • Vaker de moeilijke situaties oefenen.
 • Theorie wordt gelijk behandeld.
 • Vriendelijk en duidelijk.
 • Herhalen zonder extra kosten.
 • Mileubewust:vermindering van de CO2 uitstoot met 78 kg!

Gratis intake

Ben je benieuwd naar onze rijsimulator? Kom gewoon langs of maak een afspraak en doe de gratis intake. De rijsimulator bepaalt wat je al kunt en hoeveel lessen je ongeveer nodig gaat hebben.

Snel je rij-opleiding regelen?
Reserveer vandaag nog!