THEORIE AUTORIJBEWIJS

De theorie voor het autorijbewijs

De theorie, of de regelgeving in het verkeer, vormt een belangrijk onderdeel van de rijopleiding. Iets wat je in de theorie niet beheerst, kun je in de praktijk ook niet toepassen. De theorie heeft het doel om verkeerskennis, gevaarherkenning en inzicht te ontwikkelen. Het theorie-examen kun je zelf in plannen via www.mijn.cbr.nl. Indien je problemen ondervind met het inplannen via mijn.cbr.nl of geen Digid hebt, dan kunnen wij het theorie-examen voor je inplannen.

Voordat je een praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen.  Om je te ondersteunen met het theoretische gedeelte van de rijopleiding, biedt Ploeg VEC je de volgende mogelijkheden:

Snel je rij-opleiding regelen?
Reserveer vandaag nog!

Zelfstudie uit boek of E-Learning

Voor leerlingen die goed uit een leerboek kunnen leren hebben wij een theoriepakket met een leerboek en 10 uur online examentraining.

Voor leerlingen die graag visuele ondersteuning willen, hebben we de E-learning Theorie. In samenwerking met theorie-online bieden wij een online theorie-opleiding aan. In deze theorie-opleiding komt alles aan bod wat je moet weten voor het theorie-examen. Samen met je persoonlijke internet-coach neem je de lesstof door. Het eventueel extra bij te bestellen theorieboek sluit perfect aan bij de E-Learning Theorie.

De voordelen van deze manieren zijn dat jij zelf de lestijden bepaalt, je in je eigen tempo en stap voor stap de lessen kunt doorlopen. Daarnaast kun je ook zelf je pauze bepalen. Je bent dus echt verantwoordelijk voor je eigen succes!

Persoonlijke begeleiding

Ben je moeilijk lerend dan kunnen we een plan van aanpak maken om je persoonlijk te ondersteunen bij het leertraject. Hiervoor maken wij gebruik van een speciaal ontwikkelt lesboek voor moelijklerenden eventueel aangevuld met visuele lesstof en examentraining. De voordelen van deze manier zijn dat jij ondersteuning krijgt bij het doorlopen van de alle lesstof en persoonlijk uitleg krijgt over de lesstof. Samen maken we een lesplan, bepalen we het tempo om stap voor stap door de lessen te lopen.

Wanneer mag je voor het theorie-examen

Je mag het theorie-examen al doen als je 16,5 jaar bent. Wanneer je het examen hebt behaald heb je 18 maanden de tijd om ook het praktijkexamen te behalen. Na 18 maanden vervalt het slagingsbewijs van je theorie-examen.

Het CBR examen kan op verschillende manieren worden afgenomen.

klik hier als je meer wilt weten over:

  • Welk theorie-examen past bij jou
  • Hoe gaat het theorie-examen
  • Je theorie-examen aanvragen
  • Je theorie-examen verzetten
  • Je opleider machtigen voor het theorie examen