Bromfiets

Bromfietsrijbewijs halen? Stap maar op bij Ploeg VEC!
“Rijden waar je maar heen wilt. Overal net iets sneller dan op de fiets, en niet meer afhankelijk van anderen bij langere afstanden. Met een bromfietsrijbewijs in je zak ga je overal zelf naartoe!”

Vanaf je 16e mag je met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijden. Hiervoor heb je wel een AM-rijbewijs nodig. Om dit te behalen is er een apart theorie- en praktijkexamen. De theorie mag je al doen als je 15,5 jaar bent, dus op je 16e kun je meteen van start met de praktijklessen. Voordat je begint met je rijlessen doe je eerst een intake. Deze duurt twee uur en gebeurd individueel. Zo kunnen we maximale aandacht aan jou besteden. Tijdens de praktijk die daarop volgt krijg je vier uren rijles op de weg. Deze lessen worden gegeven vanaf een volgbromfiets door een gediplomeerde instructeur.

Veilige kleding en een goedgekeurde helm hoort bij het bromfietsrijden. Mocht je zelf nog niet in het bezit bent van een helm, regenkleding en handschoenen, dan kun je deze tijdens de les van Ploeg VEC lenen.

En, wanneer je bij ons je AM-rijbewijs behaald, krijg je alvast je eerste autorijles gratis. Dat is alvast een goed begin voor jouw autorijbewijs!

Vrijstelling
Als je al een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) hebt, hoef je geen apart AM-rijbewijs te hebben. Je moet het auto- of motorrijbewijs wel bij je hebben als je met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijdt. Als het rijbewijs A of B om medische redenen niet langer geldig is bestaat de mogelijkheid om in het bezit te blijven of te komen van een rijbewijs AM. Hiermee kan men een brommobiel (blijven) besturen. Informatie hierover is de vinden op de afdeling Burgerzaken van de gemeente.