Motor

Motorrijbewijs halen? Stap maar op bij Ploeg VEC!
“Motorrijden is vrijheid. Het fantastische gevoel van het rijden in de buitenlucht, in combinatie met de ervaring van het rijden op een motor geeft een ultieme beleving van de omgeving.” 

Nieuwsgierig naar het enorme gevoel van vrijheid, kracht en snelheid? Dan is motorrijden echt iets voor jou! Bij Ploeg VEC is het mogelijk om je rijbewijs te behalen! Wil je het eerst proberen? Dan is een Try The Bike les een goed idee.

Tijdens een Try The Bike les zul je de motor ontdekken en meteen al een start maken op weg naar je rijbewijs. De instructeur zal tijdens deze les kijken naar je ervaring of hoe snel je verschillende aspecten oppakt. Aan de hand daarvan kan een pakket gekozen of samengesteld worden voor het motorrijbewijs.

Motorrijbewijs – stap voor stap
Voordat je je motorrijbewijs haalt moet je eerst je theorie-examen behalen. Dit moet ook als je al een autorijbewijs hebt. Voor of tijdens het theorie-examen mag je ook al beginnen met de lessen en het examen voor voertuigbeheersing (AVB). Wanneer je begint met het praktijkgedeelte (Verkeersdeelname – AVD) moet het theoriebewijs in bezit zijn. De praktijklessen worden gegeven door een gediplomeerde instructeur vanaf een volgmotor. Tijdens deze lessen krijg je door middel van een draadloos communicatiesysteem opdrachten. De volgende onderdelen worden behandeld:

  • Kennismaking en uitleg van de motor
  • Voertuigbeheersing
  • Remtechniek
  • Bijzondere rij-eigenschappen
  • Bijzondere verrichtingen
  • Inzicht in het verkeer

Voor meer informatie of het theorie-examen en het praktijkgedeelte verwijzen wij graag naar de subkopjes in het ‘motor’ menu.

Categorie A1, A2, A en A met code 80 vanaf 21 jaar
Voor motorrijbewijzen bestaan vier categoriëen, namelijk A1, A2, A. en A met code 80 vanaf 21 jaar.
Op wat voor motor jij mag rijden en welk rijbewijs je kunt behalen, hangt af van jouw leeftijd op het moment waarop jij begint met de rijlessen, het motorvermogen en jouw ervaring. Klik hier voor meer informatie over de verschillende categorieën.