Theorie bromfiets

Voordat jij je bromfiets praktijkexamen gaat doen, moet je het theorie-examen goed afronden.

In principe studeer je zelf thuis voor je bromfietstheorie. Bij ons kun je terecht voor de leermiddelen om je de theorie eigen te maken. Dit kan met behulp van een theorieboek en online examentraining of een complete online theoriecursus. Wil je de materialen bestellen neem dan telefonisch contact met ons op.

Het examen

Een half uur voor het begin van het praktijkexamen word je verwacht bij het CBR. Het theorie-examen duurt, inclusief de toelichting, ongeveer drie kwartier. Het examen bestaat uit 50 vragen: ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal in moet vullen. Je moet minimaal 44 vragen goed beantwoorden om te slagen.

De vragen worden gesteld aan de hand van verkeerssituaties die je op een schermpje voor je ziet. Iedereen krijgt een eigen scherm waarop je zelf je antwoorden kan selecteren. Op dit scherm moet jij je voorstellen dat jij de bestuurder van het CBR-voertuig bent. Het theorie-examen toetst niet alleen je kennis van de verkeersregels. Natuurlijk komen ook verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek aan bod. Hieronder zie je een filmpje die een korte uitleg geeft van het theorie-examen.