Theorie bromfiets

Samen met de leerlingen voor het autorijbewijs volg jij acht klassikale theorielessen. Deze worden gegeven op de dinsdagavond van 19:00 – 21:00 uur. Voor de locatie maken we gebruik van een ruimte bij Eetcafé “De Grutter” in Annen. In acht avonden nemen we de gehele lesstof met jou door. Hierbij maken we gebruik van interactieve software die naadloos aansluit bij het theorieboek. Ieder onderwerp dat we behandelen, sluiten we af met een toets om te kijken of alles helemaal duidelijk is.

Het examen

Een half uur voor het begin van het praktijkexamen word je verwacht bij het CBR. Het theorie-examen duurt, inclusief de toelichting, ongeveer drie kwartier. Het examen bestaat uit 50 vragen: ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal in moet vullen. Je moet minimaal 44 vragen goed beantwoorden om te slagen.

De vragen worden gesteld aan de hand van verkeerssituaties die je op een schermpje voor je ziet. Iedereen krijgt een eigen scherm waarop je zelf je antwoorden kan selecteren. Op dit scherm moet jij je voorstellen dat jij de bestuurder van het CBR-voertuig bent. Het theorie-examen toetst niet alleen je kennis van de verkeersregels. Natuurlijk komen ook verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek aan bod. Hieronder zie je een filmpje die een korte uitleg geeft van het theorie-examen.