Direct je gratis intake plannen!

De theorie voor het autorijbewijs

De theorie, of de regelgeving in het verkeer, vormt een belangrijk onderdeel van de rijopleiding. Iets wat je in de theorie niet beheerst, kun je in de praktijk ook niet toepassen. De theorie heeft het doel om verkeerskennis, gevaarherkenning en inzicht te ontwikkelen. Het theorie-examen wordt in overleg met jou gepland. Ook is het mogelijk om dit zelf in te plannen via www.mijn.cbr.nl. Indien je een pakket kiest met een theorie-opleiding dan zal het examen door ons, in overleg met jou, worden gereserveerd.

Voordat je een praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen.  Om je te ondersteunen met het theoretische gedeelte van de rijopleiding, biedt Ploeg VEC je de volgende mogelijkheden:

Klassikale theorielessen

Deze klassikale theorielessen worden gegeven op de dinsdagavond van 19:00 – 21:00 uur. Voor de locatie maken we gebruik van een ruimte bij Eetcafé “De Grutter” in Annen. In acht avonden nemen we de gehele lesstof met jou door. Hierbij maken we gebruik van interactieve software die naadloos aansluit bij het theorieboek. Ieder onderwerp dat we behandelen, sluiten we af met een toets om te kijken of alles helemaal duidelijk is.

Hoe ziet nu zo’n lesavond eruit?

Voor iedere avond word je gevraagd de stof die we gaan behandelen vast grondig door te nemen. Je krijgt dus wel huiswerk mee! We starten om 19.00 uur met een toets over de vorige les. Deze bespreken we eerst, waarna we door gaan met de nieuwe les. Naast de “regeltjes” besteden we ook aandacht aan zaken uit de praktijk. Tot slot sluiten we de lesavond af met een toets over de behandelde lesstof.

 E-learning Theorie

Voor leerlingen die graag ondersteuning willen maar geen mogelijkheid hebben om op de dinsdagavond naar theorieles te komen, hebben we de E-learning Theorie. In samenwerking met theorie-online bieden wij een online theorie-opleiding aan. In deze theorie-opleiding komt alles aan bod wat je moet weten voor het theorie-examen. Samen met je persoonlijke internet-coach neem je de lesstof door. Het theorieboek sluit perfect aan bij theorie online. De voordelen van deze manier zijn dat jij zelf de lestijden bepaalt, je in je eigen tempo en stap voor stap de lessen kunt doorlopen. Daarnaast kun je ook zelf je pauze bepalen. Je bent dus echt verantwoordelijk voor je eigen succes!

Je mag het theorie-examen al doen als je 16,5 jaar bent. Wanneer je het examen hebt behaald heb je 18 maanden de tijd om ook het praktijkexamen te behalen. Na 18 maanden vervalt het slagingsbewijs van je theorie-examen.

Indeling van het theorie-examen

Het theorie-examen voor de personenauto bestaat uit drie onderdelen.
– Een onderdeel gevaarherkenning (25 vragen)
– Een onderdeel verkeersregels (30 vragen)
– Een onderdeel verkeersinzicht (10 vragen)
– De gevaarherkenningsvragen (beantwoord je door aan te geven wat je in een bepaalde situatie zou doen)
– Remmen (dat wil zeggen flink snelheid verminderen of zelfs stoppen)
– Gas loslaten (dat wil zeggen extra attent zijn en voorbereid zijn op een andere gedragskeuze)
– Of niets (dat wil zeggen gewoon door blijven rijden met dezelfde snelheid).Voor iedere vraag heb je 8 seconden de tijd om te antwoorden. Dat lijkt kort, maar in het echte verkeer moet je vaak nog veel sneller beslissen wat je doet! Natuurlijk moet je weten wat de regels in het verkeer zijn om de borden en andere tekens in het verkeer te begrijpen. Je kennis van de verkeersregels wordt in het tweede onderdeel getoetst. Bij de vragen over verkeersinzicht, het derde deel, gaat het niet zozeer over wat in de wet geregeld is, maar vooral wat in een bepaalde situatie verstandig en veilig is om te doen.