Veelgestelde vragen:

Waar geeft Ploeg VEC rijlessen?
Ploeg VEC geeft rijles voor het autorijbewijs in de volgende plaatsen:
Annen, Gieten, Gasselte, Vries, Zuidlaren, Tynaarlo, Groningen, Haren, Glimmen, Hoogezand, Assen, Rolde en omliggende dorpen.
Mocht jouw woonplaats er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op om te zien wat de mogelijkheden zijn!

Wij halen en breng jou thuis of op een overeengekomen plaats.

Wat is de RijlesApp en wat kan ik ermee?

In de RijlesApp kun je alles vinden wat ook op jouw persoonlijke pagina staat vermeldt. Oftewel:

– Jouw planning
– Jouw vorderingen
– De gegevens van Ploeg VEC
– Jouw eigen gegevens, deze kun je hier ook wijzigen
– Jouw facturen

De RijlesApp is superhandig! Je hebt alles bij de hand en je krijgt een half uur voordat je rijles begint een push-bericht. Zo vergeet je dus nooit de rijles. Om de App te gebruiken moet je vier stappen doorlopen:

1. Voor Android ga je naar de Google Play Store of voor Apple ga je naar de App Store. Daar kun je de Rijles App van ISV Software BV downloaden

2. Als je de Rijlesapp hebt geinstalleerd kun je inloggen door als de rijschool Ploeg VEC te kiezen.

3. Je kunt je nu inloggen door het e-mail adres in te vullen die bij Ploeg VEC bekend is in combinatie met je persoonlijke inlogcode. Deze vind je onderaan de mail die je van ons krijgt.

4. Je bent nu ingelogd en ziet het startscherm. Je kunt nu al je gegevens bekijken!

download_playstoredownload_appstore

Wat is DigiD en hoe gebruik ik deze tijdens de opleiding?

DigiD staat voor Digitale Identiteit en is een persoonlijke combinatie van een gebruikersnaam en een wachtwoord. U gebruikt DigiD om u te legitimeren op internet. Zo weten organisaties dat ze ook echt met u te maken hebben. Met een DigiDaccount kun jij op de website van het CBR zelf je theorie-examen reserveren. Alleen je rijschool kan voor jou je praktijkexamen aanvragen. Daarvoor moet je rijschool natuurlijk wel toestemming hebben. Je geeft toestemming door je rijschool te machtigen. Dat gaat zo:

– Zoek het rijschoolnummer van je rijschool op. Dit kun je vinden op www.rijschoolgegevens.nl. Kies ‘Auto’ en vul de naam of vestigingsplaats van je rijschool in. Als je op je rijschool klikt, dan zie je daar het rijschoolnummer staan. Noteer dit nummer.

– Ga na of je al een DigiD hebt. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan gratis aan via digid.nl. Je ontvangt binnen 5 dagen een activeringscode. Onthoud je inloggegevens goed.

– Ga daarna naar mijn.cbr.nl, klik op het DigiD-logo en log in.

– Na het invullen van het rijschoolnummer op mijn.cbr.nl kijk je of de naam van de rijschool op het scherm gelijk is aan de rijschoolnaam die je kent en die op je lesvoertuig staat. Het CBR controleert de rijschoolnaam tijdens het examen. Als de naam op het voertuig niet overeenkomt met de rijschool die je gemachtigd hebt, dan kan het CBR besluiten om je examen niet door te laten gaan.

– Je rijschool ontvangt een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.

– Jij ontvangt zelf ook een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.

Wat is een Gezondheidsverklaring?

Een ieder die voor de eerste keer een praktijk examen voor de auto, aanhanger en motor een praktijkexamen wil afleggen dient een gezondheidsverklaring in te dienen bij het CBR. Dit is een verplicht onderdeel bij het behalen van je rijbewijs. Als bestuurder ben je namelijk verantwoordelijk voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Om te mogen rijden moet je daarom, volgens de wet, ´rijgeschikt´ zijn. Dit betekent dat je geestelijk en lichamelijk in staat bent om te rijden. Om dit te kunnen beoordelen stelt het CBR een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op de gezonheidsverklaring. Naar aanleiding van de antwoorden op deze vragen beslist het CBR of je rijgeschikt bent. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de website van het CBR.

 

Heb jij een andere vraag die er niet bij staat? Neem gerust contact met ons op!