E achter B rijbewijs halen?

Koppel maar aan bij Ploeg VEC!
“De mogelijkheid om altijd alles mee te nemen waar je ook naar toe gaat: een caravan op vakantie, gereedschappen voor jouw werkuitvoering, een paard voor een strandrit. Met het E achter B rijbewijs nooit meer zorgen over het gebrek aan veiligheid en kunde”.

Hoewel het rijden met een aanhanger steeds populairder wordt blijkt in de praktijk dat de bestuurders van een combinatie niet altijd over het juiste rijbewijs beschikken. Om te mogen rijden met een zware caravan, een paardentrailer, een boottrailer of een andersoortige aanhanger moet je in het bezit zijn van een Nederland Rijbewijs BE. Hiervoor moet je apart examen doen.

Bij Ploeg VEC kun je in één dag het BE rijbewijs behalen. Deze lessen worden verzorgd in onze Volkswagen T-Roc. Deze auto beschikt over een achteruitrijcamera, erg makkelijk voor het aan- en afkoppelen.

Wij hebben twee pakketten samengesteld waarmee je het aanhanger rijbewijs kan behalen. Mocht je andere wensen hebben dan is dat geen enkel probleem. Samen komen wij er wel uit!

Voordat je begint met het BE rijbewijs is het mogelijk om een intakeles te doen. Tijdens deze intake wordt er gekeken naar je rijvaardigheid op dat moment. De instructeur geeft achteraf advies waar je nog meer aandacht aan zou kunnen besteden. Deze intake duurt maximaal anderhalf uur en is niet verplicht.

Snel je rij-opleiding regelen?
Reserveer vandaag nog!

De online planning is tijdelijk niet beschikbaar.

Bel ons om een afspraak in te plannen of meld je aan via het aanmeldformulier.
Bel ons Aanmelden

Intake LES

Tijdens het rijexamen E achter B wordt niet alleen gekeken naar je behendigheid met een auto met aanhanger, maar ook hoe je je met de auto en aanhanger door het verkeer begeeft. Als je lang geleden het rijbewijs gehaald hebt, bestaat de kans dat je veel nieuwe verkeersregels en wetswijzigingen hebt gemist. Dit kan leiden tot fouten die niets met het rijden met de aanhanger te maken hebben, maar wel vervelend zijn als ze zich voordoen.

Tijdens een intake-les kunnen wij dit ‘probleempje’ gemakkelijk opsporen. De rijinstructeur bekijkt in theorie en praktijk hoe je rijvaardigheid op dit moment is en geeft je een advies waar je nog meer aandacht aan zou moeten besteden. Deze intake duurt maximaal anderhalf uur en is niet verplicht.

Praktijk

Tegenwoordig zijn de één-daagse opleidingen zeer populair. Tijdens deze opleidingsvorm beginnen we ’s ochtends vanaf een locatie die wij van tevoren met jou afspreken. Hier maken we even kennis en controleren we samen of alles aanwezig is. Zoals bijvoorbeeld:

  • Het rijbewijs van de kandidaat en de benodigde examenpapieren
  • Het kentekenbewijs en zo nodig de APK papieren
  • De staat van de auto en aanhanger

Tijdens deze opleidingsdag behandelen we verschillende onderdelen. We besteden aandacht aan het aan- en afkoppelen van de aanhanger, achteruitrijden in bochten, inritten in- en uitrijden en de hellingproef. Uiteraard besteden we ook tijd en aandacht aan de basis: weggebruik binnen- en buiten de bebouwde kom.

Mocht de ééndaagse opleiding voor jou niet haalbaar zijn, dan is het ook mogelijk om de opleiding te verdelen over twee dagen. Als je het liever nog anders wilt plannen, dan horen we graag je wensen. Samen komen we er altijd uit!

Tarieven aanhangerrijles

Net als bij de reguliere autorijlessen hebben wij verschillende pakketten voor het behalen van het BE-rijbewijs. Deze pakketten zijn gericht op het behalen van het aanhangerrijbewijs in één dag. Wanneer je het liever in een ander tempo doet, of wanneer je wensen hebt die niet passen bij de pakketten, stellen we graag samen met jou een pakket samen dat goed bij jou past. Dit gebeurt aan de hand van de losse prijzen, zoals ze hieronder te zien zijn.

PAKKETTEN

PAKKET BE 1

  • 4 uur rijles
  • Praktijkexamen
  • Begeleiding praktijkexamen

Pakketprijs: 499.00

PAKKET BE 2

  • 6 uur rijles
  • Praktijkexamen
  • Begeleiding praktijkexamen

Pakketprijs: 615.00

PRAKTIJK / EXAMEN

OmschrijvingPrijs
1 uur BE rijles 67.50
Praktijkexamen 324.00
Intake 87.50

De prijzen 2023/24 zijn inclusief 21% BTW en 0% BTW voor CBR tarieven 2024.
(Prijs)wijzigingen onder voorbehoud.