Aanhanger (E achter B)

E achter B rijbewijs halen? Koppel maar aan bij Ploeg VEC!
“De mogelijkheid om altijd alles mee te nemen waar je ook naar toe gaat: een caravan op vakantie, gereedschappen voor jouw werkuitvoering, een paard voor een strandrit. Met het  E achter B rijbewijs nooit meer zorgen over het gebrek aan veiligheid en kunde”.

Hoewel het rijden met een aanhanger steeds populairder wordt blijkt in de praktijk dat de bestuurders van een combinatie niet altijd over het juiste rijbewijs beschikken. Om te mogen rijden met een zware caravan, een paardentrailer, een boottrailer of een andersoortige aanhanger moet je in het bezit zijn van een Nederland Rijbewijs BE. Hiervoor moet je apart examen doen.

Bij Ploeg VEC kun je in één dag het BE rijbewijs behalen. Deze lessen worden verzorgd in onze Volkswagen T-Roc. Deze auto beschikt over een achteruitrijcamera, erg makkelijk voor het aan- en afkoppelen.

Wij hebben twee pakketten samengesteld waarmee je het aanhanger rijbewijs kan behalen. Mocht je andere wensen hebben dan is dat geen enkel probleem. Samen komen wij er wel uit!

Voordat je begint met het BE rijbewijs is het mogelijk om een intakeles te doen. Tijdens deze intake wordt er gekeken naar je rijvaardigheid op dat moment. De instructeur geeft achteraf advies waar je nog meer aandacht aan zou kunnen besteden. Deze intake duurt maximaal anderhalf uur en is niet verplicht.