15 januari 2021

PloegVEC geeft t/m 9 februari 2021 geen rijlessen en het CBR neemt geen rijtesten, toetsen en examens af

Wij laten jullie weten dat vanwege de verlengde lockdown er tot en met 9 februari 2021 er geen intake’s, rijlessen, rijtesten, toetsen en examens afgenomen door PloegVEC en het CBR. Op 2 februari hopen we dat op de persconferentie wordt gemeld dat wij per 10 februari weer mogen starten.

Inplannen nieuwe examen, toets of rijtest

Het CBR heeft alle examens uitgesteld voor boven genoemde periode. Dit houdt in dat wij voor jou een nieuwe toets, examen of rijtest kunnen inplannen een dag na de oorspronkelijke toets, examen of rijtest. Wij nemen dan daarna zo spoedig als mogelijk contact met jou op om een nieuwe toets, examen of rijtest in te plannen.

Inplannen nieuwe rijles en intake

Op 2 februari 2021 volgt er een persconferentie waar wij worden ingelicht of wij vanaf 10 februari weer mogen gaan lesgeven . Je instructeur neemt dan contact op voor het inplannen van een nieuwe rijles of intake. Je dient er rekening mee te houden dat ze dit pas doen vanaf 10 februari 2021.

 

Heb je vragen over de geldigheid van behaalde certificaten of andere producten van het CBR gebruik dan de volgende link: CBR meest gestelde vragen coronavirus

 

 

15 december 2020

Uitgestelde CBR examens opnieuw reserveren binnenkort mogelijk

Maandagavond 14 december heeft de eerste groep kandidaten van wie het examen of de toets vanwege corona deze week niet door kan gaan, een mail van het CBR ontvangen. Daarin meld het CBR dat wij de dag nadat het examen gepland stond, dit examen voor jullie opnieuw zouden kunnen inplannen.

Het CBR is dit proces op dit moment aan het inregelen in overleg met de brancheorganisaties, maar hebben daar nog even voor nodig.
Zodra zij daar klaar mee zijn stuurt het CBR alle kandidaten na hun uitgesteld examen, toets of rijtest een tweede, geautomatiseerde, mail dat de opleider een nieuwe reservering kan maken.

Wanneer wij bericht hebben van het CBR, dat wij de examens die plaats hadden moeten vinden opnieuw kunnen gaan inplannen, nemen wij contact op met de betreffende kandidaat.

 

14 december 2020

PloegVEC geeft t/m 19 januari 2021 geen rijlessen en het CBR neemt geen rijtesten, toetsen en examens af

Wij laten jullie weten dat vanwege de aangekondigde lockdown per 15 december 2020  er geen intake’s, rijlessen, rijtesten, toetsen en examens afgenomen door PloegVEC en het CBR. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 19 januari 2021

Wij zijn in afwachting van informatie van het CBR in verband met de uitgestelde rijtesten, toetsen en examens. Zodra wij hierover meer duidelijkheid hebben nemen wij contact met je op,

Inplannen nieuwe rijles

Op 12 januari 2021 volgt er een persconferentie waar wij worden ingelicht of wij vanaf 19 januari weer mogen gaan lesgeven . Tevens hopen we dan meer duidelijkheid te hebben van het CBR over de nieuw in te plannen rijtesten, toetsen en examens. Je instructeur neemt dan contact op voor het inplannen van een nieuwe rijles. Je dient er rekening mee te houden dat ze dit pas doen vanaf 12 januari 2021.

.

Wij wensen je ondanks alles fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2021 toe.

Team PloegVEC

Jenny, Jille, Jan, Gerda, Anita, Geert, Martin en Klaas

 

 

15 mei 2020

PloegVEC start vanaf 18 mei weer met alle rijopleidingen. Ook het CBR maakt dan weer een start met het afnemen van examens.

Elke leerling van PloegVEC is weer benaderd om een les in te plannen en heeft de te volgen protocollen ontvangen.

Het CBR gaat ook weer starten en heeft een webpagina gemaakt over veilig examen doen. Hierop staat beschreven wat je kunt verwachten hoe het praktijk- en theorie-examen verloopt.

Ook staan er een aantal demo filmpjes op zodat je ook in de praktijk kan zien wat de procedure inhoudt.

 

Naar de pagina Veiligheid bij examencentra CBR

 

 

7 mei 2020

Yess… we mogen weer lesgeven!!

PloegVEC gaat alles in het werkstellen om op 18 mei weer rijlessen te kunnen verzorgen voor alle categorieën.

Langzaam komt er steeds meer duidelijkheid over de procedure’s die wij kunnen en willen volgen om weer zo veilig als mogelijk les te geven.

Voorlopig worden er nog geen theorielessen gegeven!

Heb je rijles bij ons houd dan je mail goed in de gaten want vanaf nu houden we jou hiermee in detail op hoogte.

Ook is het CBR nu aan het kijken vanaf wanneer en hoe zij weer gaan beginnen.

Wij vragen jullie dan ook nog even geduld te hebben en wij nemen zodra er meer duidelijkheid is persoonlijk contact met jullie op.

 

 

30 april 2020

PloegVEC start vanaf 4 mei weer met Bromfiets- en Motorrijles.

Vandaag hebben wij het nieuws van hen ontvangen dat motor- en bromfietslessen onder voorwaarde van de geldende maatregelen weer zijn toegestaan.
Ieder cursist dient dan zelf voor zijn eigen kleding, handschoenen, schoenen en helm te zorgen.

PloegVEC start dan ook vanaf maandag 4 mei weer met de rijlessen voor de motor.

Ook starten we dan met het inplannen van de intakes voor de bromfiets.

 

 

28 april 2020

PloegVEC geeft tot tenminste 20 mei geen rijlessen

PloegVEC verzorgt tot tenminste 20 mei geen rijopleidingen voor de auto, bromfiets, motor en de aanhanger.

Voor kandidaten die een examen of toets hebben geboekt, zijn of worden door het CBR geïnformeerd.


Annuleren CBR examens na 20 mei

Het CBR annuleert nu ook alle theorie-examens die ná 20 mei in de planning staan. Ook de praktijkexamens voor de auto worden voor de rest van het jaar uit de planning gehaald. Alle kandidaten kunnen deze straks zelf of via de opleider opnieuw inplannen. De gereserveerde praktijkexamens en capaciteit in de categorie A, AM en E achter B worden in overleg met de branche niet geannuleerd. Ook geplande beroepspraktijkexamens gepland na 20 mei as. worden niet geannuleerd.

Door het annuleren van gereserveerde theorie- en praktijkexamens kunnen klanten en opleiders zelf regie nemen in het plannen en reserveren van een nieuw examenmoment onder voorwaarden.

Extra beheersmaatregelen CBR examens
Om bij een opstart van de CBR examens , zodra daarvoor het sein op groen staat, een eerlijke en evenredige verdeling van de examencapaciteit te kunnen bieden, heeft het CBR een aantal noodzakelijke aanvullende maatregelen ingevoerd.
Dit houdt voor de kandidaten die een motor of BE examen gaan afleggen in, dat zij de rijschool moeten machtigen via mijn.cbr.nl, zodat de rijschool zodra daarvoor het sein op groen staat, de uitgestelde en nieuwe examens pas kan inplannen als de machtiging is gedaan.

Prioriteren examencapaciteit bij opstart CBR examens
Het CBR stelt een tijdelijke prioritering vast voor het toekennen van examencapaciteit.
De theorie beroepsexamens krijgen voorrang, gevolgd door de theorie examens B, AM, A en recreatievaartexamens. Bij de praktijkexamens B, BE, AM, A krijgen alle uitgestelde examens voorrang bij de opstart.

 

 

 

3 april 2020

PloegVEC geeft tot tenminste 28 april geen rijlessen

PloegVEC verzorgt tot tenminste 28 april geen rijopleidingen voor de auto, bromfiets, motor en de aanhanger.

Kandidaten die tot en met 28 April een examen of toets hebben geboekt, zijn of worden door het CBR geïnformeerd.

 

 

20 maart 2020

PloegVEC geeft tot tenminste 6 april geen rijlessen en het CBR annuleert tot en met tenminste 6 april alle theorie- en praktijkexamens, toetsen en rijtesten

Hiermee verlengen het CBR en PloegVEC het eerder genomen besluit met een week en sluiten zo aan bij de rijksbrede termijn.
Kandidaten die tot en met 6 April een examen of toets hebben geboekt worden, of zijn vandaag door het CBR geïnformeerd.

Om een run op examens na 6 april te voorkomen, is het reserveren van examens en rijtesten bij het CBR voorlopig niet mogelijk.

Geldigheid theoriecertificaat

Verloopt je theoriecertificaat tijdens de uitstelperiode, kijk dan op de website van het CBR hoe zij hiermee omgaan.

Voor extra informatie en de geldigheid van het theoriecertificaat zie cbr.nl

 

 

15 maart 2020

PloegVEC geeft t/m 31 maart geen rijlessen en het CBR neemt geen examens af

Beste Cursist,

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus annuleert het CBR per direct alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten. Dit geldt in ieder geval tot en met 31 maart.

Wij, PloegVEC, hebben de moeilijke beslissing genomen om te stoppen met het verzorgen van de theorielessen, de rijlessen voor de personenauto, BE en bromfiets rijopleidingen . Wij volgen de richtlijn die het CBR en het RIVM hanteren. Het RIVM geeft aan om een afstand aan te houden van 1,5 wij kunnen, zoals je begrijpt, niet aan deze norm voldoen.

Geen mogelijkheid tot reserveren van nieuwe en uitgestelde examens

Wij zijn in afwachting van informatie van het CBR in verband met de uitgestelde examens. Zodra wij hierover meer duidelijkheid hebben nemen wij contact op als jouw rijtest, examen, en /of toets is uitgesteld.

Informatie

Wij houden je telefonisch en via social media op de hoogte van de ontwikkelingen. Volg ons op ons Facebookaccount via Ploegvec en via ons instagramaccount ploegvecrijopleidingen. Wij zullen indien nodig via deze kanalen aanvullende informatie verstrekken.

Inplannen nieuwe rijles

Je instructeur neemt contact op voor het inplannen van een nieuwe rijles. Je dient er rekening mee te houden dat ze dit pas doen vanaf 23 maart.

Vragen

We hopen op jouw begrip voor deze vervelende situatie. Mocht jij of je ouders nog vragen hebben over het voorgaande, neem dan zeker contact met ons op via 0592272413.