PloegVEC verzorgt tot tenminste 20 mei geen rijopleidingen voor de auto, bromfiets, motor en de aanhanger.

Voor kandidaten die een examen of toets hebben geboekt, zijn of worden door het CBR geïnformeerd.


Annuleren CBR examens na 20 mei

Het CBR annuleert nu ook alle theorie-examens die ná 20 mei in de planning staan. Ook de praktijkexamens voor de auto worden voor de rest van het jaar uit de planning gehaald. Alle kandidaten kunnen deze straks zelf of via de opleider opnieuw inplannen. De gereserveerde praktijkexamens en capaciteit in de categorie A, AM en E achter B worden in overleg met de branche niet geannuleerd. Ook geplande beroepspraktijkexamens gepland na 20 mei as. worden niet geannuleerd.

Door het annuleren van gereserveerde theorie- en praktijkexamens kunnen klanten en opleiders zelf regie nemen in het plannen en reserveren van een nieuw examenmoment onder voorwaarden.

Extra beheersmaatregelen CBR examens
Om bij een opstart van de CBR examens , zodra daarvoor het sein op groen staat, een eerlijke en evenredige verdeling van de examencapaciteit te kunnen bieden, heeft het CBR een aantal noodzakelijke aanvullende maatregelen ingevoerd.
Dit houdt voor de kandidaten die een motor of BE examen gaan afleggen in, dat zij de rijschool moeten machtigen via mijn.cbr.nl, zodat de rijschool zodra daarvoor het sein op groen staat, de uitgestelde en nieuwe examens pas kan inplannen als de machtiging is gedaan.

Prioriteren examencapaciteit bij opstart CBR examens
Het CBR stelt een tijdelijke prioritering vast voor het toekennen van examencapaciteit.
De theorie beroepsexamens krijgen voorrang, gevolgd door de theorie examens B, AM, A en recreatievaartexamens. Bij de praktijkexamens B, BE, AM, A krijgen alle uitgestelde examens voorrang bij de opstart.